Forbilde

Forbilde

25.06.2013
Kanskje du ikke alltid ser på deg selv som et forbilde, men det er du faktisk.
Mennesker rundt deg legger merke til dine ord og handlinger, og du har kanskje venner, familie eller naboer som ser opp til deg.
Vi liker ofte å se på Paulus, eller ikke minst Jesus som gode forbilder, men sannheten er at det levende forbildet i hverdagen er deg og meg.
Dine ord, og ikke minst gjerninger kan bety mer enn du aner for andre mennesker rundt deg. Et lite smil, et besøk, en oppmuntrende tekstmelding, litt hjelp til naboen..
 
En populær frase var "hva ville Jesus ha gjort". Det er bra og rett å peke på Jesus som forbilde, men kan vi si det samme om oss selv? Kan vi si til de vi kjenner – "gjør som meg". "Ha meg som forbilde?"
Paulus til Filipperne "Bli også dere mine etterfølgere..". Ikke bare er de her Jesu etterfølgere, men de kan følge Paulus eksempel i liv og lære. Dette er noe å strekke seg etter i våre egne liv. Vi må tørre å leve så ærlig og sterkt med Gud at vi kan si "følg meg". Vi er satt til å disippelgjøre mennesker. Da må de ha noen å følge.
 
Til menigheten i Tessaloniki sier Paulus:
"så dere er blitt et forbillede for alle de troende i Makedonia og Akaia."  (1Th 1:7)
 
Videre i 1. Timoteus:
"La ingen forakte dig for din ungdoms skyld, men vær et forbillede for de troende, i tale, i ferd, i kjærlighet, i tro, i renhet!"  (1Ti 4:12)
 
Du kan gjøre en forskjell i andre menneskers liv!
 
 
 
 
Powered by Cornerstone