Gud er kjærlighet

Gud er kjærlighet

07.06.2012

I 1. Johannes 4:16 kan vi lese at "Gud er kjærlighet". Ikke bare har han kjærlighet, men han er kjærlighet. Kjærligheten er altså en beskrivelse av hans vesen. Hvor fantastisk er det ikke å ha en Gud som er kjærlighet?

Gjennom hele Guds ord ser vi Hans kjærlighet utøst til menneskene. I begynnelsen skapte han mennesket og ønsket å dele av sin kjærlighet. Gang på gang i skapelsesberetningen i 1. Mosebok 1 nevnes det at «Gud så at det var godt». Og i Jakob 1:17 kan vi lese «All god gave og fullkommen gave kommer ovenfra, fra lysenes Far. Hos ham er ingen forandring eller skiftende skygge.»

Det naturlige i kjærligheten er å gi noe godt videre. Slik som vi nettopp leste er det heller ingen forandring hos Ham. Du kan alltid stole på at kjærlighetens gave er tilgjengelig fra Gud!

1. Korinterne 13 blir ofte kalt «kjærlighetskapittelet» i Bibelen, og ikke uten grunn. Her kan du lese:

«Kjærligheten er tålmodig, er velvillig. Kjærligheten misunner ikke. Kjærligheten skryter ikke, den blåser seg ikke opp. Den gjør ikke noe usømmelig, søker ikke sitt eget, blir ikke bitter, gjemmer ikke på det onde. Den gleder seg ikke over urett, men gleder seg ved sannhet. Den utholder alt, tror alt, håper alt.»

(1. Korinter 13:4-7)

Gud er og vil alltid være kjærlighet!

 
Powered by Cornerstone