Reisebrev fra Nordland

Reisebrev fra Nordland

Publisert 03.10.2017

 

Visste du at de gamle små menighetene i Norge nå begynner å reise seg?

Visste du at selv om en menigheten er tom for barn, og de som går der bare er 50-60 og 70 år, så er det ikke for sent å satse for å nå bygdas barn?
-Det er ikke for sent!

Som et ledd i å nå Pinsebevegelsens store 2020 mål om barne og ungdomsarbeid i alle landets pinsemenigheter, har jeg (Miriam Skille) og Kari Berg akkurat gjennomført vår første misjonstur på vegne av Pinsebevegelsens Aksjon2020gruppe og Pbu. 
-Og for en festreise det ble!
3 menigheter ble besøkt, og folkene der boblet over av entusiasme og pågangsmot da vi møtte de. ENDELIG skulle det skje noe nytt i deres menighet! Og det ville de gjøre SELV!

I løpet av 2 år skal jeg og Kari Berg kontakte region for region i Norge og tilby menigheter inspirasjon og hjelp, og nå var det Nordland sin tur.

Og vet dere, jeg tror Gud tripper etter å gi sitt folk ideer til å nå barn og unge idag. Han bare venter på at noen i en menighet får øynene opp og tenker: "....dette går virkelig ikke lenger. Vi når jo ingen barn og unge med det vi holder på med. I tillegg til å be om vekkelse, må vi gjøre noe selv!"
Og kjære dere alle, vi ser at det blir en ny giv i en menighet når man velger å satse og gå sammen om dette.
-for det er ikke for sent!

Disse tre menighetene i Nordland har selvfølgelig krøpet inn i hjertene våre etter at vi har truffet de. May Hansen med alle sine i Hattfjelldal, Liv og Jostein Kaspersen med sine på Reipå, og til slutt Solveig Brun med alle sine i Familiekirka på Myre.
Be for de!
For de har bestemt seg for å satse!

Det vi ser er at fra vi har snakket med menighetene på telefonen i juni og til jeg og Kari kom på besøk nå i september, så har det blitt født fram drømmer om hvordan de selv faktisk kan gjøre noe for å nå bygdas barn. 
Selv om de er få. 
Selv om de ikke har egne barn.
Vi så også at Aksjon 2020dagen i regionen i august med Steinar Slotten, Sigmund Kristoffersen og Fred Håberg i spissen, også har vært til stor inspirasjon for de som var der.

Og hør nå her hva de 3 menighetene i Nordland har tenkt å gjøre:
-En av menighetene har et veldig gammelt menighetslokale, så de har fått mulighet til leie rom i et helt nytt forsamlingshus som kommunen har bygd. Sentralt med boltreplass ute og prosjektor inne. Her ser de for seg barn, aktiviteter, pizza og andakt. 
Genialt!
-En av de andre menighetene har allerede satt dato for oppstart. Lørdag 
14.oktober kl 12. De har fått lagt inn internett, kjøpt inn nye gardiner og puter til en kosekrok foran prosjektorskjermen. Her blir det andakt, lek/konkurranser, aktivitetsgrupper og sang.

Her gnistret det av pågangsmot og initiativ!
-En tredje menighet ligger rett ved en skole, så de planlegger å starte leksehjelp i eget lokale i januar. Konseptet blir leksehjelp, lek/konkurranser, god mat og andakt.

Menigheten i Neverdal var også på et av treffene våre. De har allerede arbeid blant barn i sin menighet, men nå ønsker de i tillegg å starte opp et barnekor. Supert!
-er det rart jeg og Kari er overveldet! 
Dette er jo alle geniale ideer!

Det var bare et lite puff fra oss som skulle til. Noen villige hjerter som bestemte seg for å gjøre noe selv. Jobben til meg og Kari ble bare å inspirere, anerkjenne, be og vise de forskjellig flott materiell som er lurt å bruke.
Bla.a Jarle Waldemar og Viggo Klausen har jo MASSE materiell som er smart og genialt å kjøpe inn.
-for det er ikke for sent!

Nordland ble en festreise!
Vi heier på regionen og har stor tro på at de vil lykkes! Og nå gleder vi oss til å ta kontakt med neste region som blir Midt-Norge.


Miriam Skille (barne og familiepastor Sion Moi) og Kari Berg (barnepastor i Rakkestad)

Foto: Liv Kaspersen

 
Powered by Cornerstone