Skolegang for fattige

Skolegang for fattige

Publisert 10.04.2015
Gir håp for fremtiden

St Paul's School - India.

Regelmessig sender Sion, Moi ut ny informasjon til faddere som støtter skolebarn ved St Paul's School i Kurukshetra, India. Det er 17 år siden vi startet dette arbeidet som har hjulpet fattige barn med skolegang og gitt dem muligheter for ei god framtid. Da vi i 2014 hadde besøk av skolens leder Paul Bhutt, fortalte han at skolen har 460 elever. 190 av disse får hjelp gjennom Sion sin fadderordning. Skolen er godkjent fra 1.- 8. kl. og har et velutdannet personale: 17 lærere og 13 andre (sjåfører, assistenter og 3 kontoransatte). Elevene tilbys også undervisning på 9. - 10. klassetrinn. Målet på sikt er utvidelse til 12. klasse, men til det trengs 20 nye klasserom og et økonomisk løft.

Vi har et godt inntrykk av det viktige arbeidet som utføres både på skolen og i menigheten Temple of Christ Fellowship i Kurukshetra. Paul Bhutt forteller her om hvordan de starter skoledagen og lar oss få et innblikk i elevenes situasjon:

 

Skolegang for fattige

Morgensamling

 

Morgensamlingen vår oppmuntrer til samhold mellom elever og ansatte og bidrar til at den enkelte føler seg inkludert.Da har vi forskjellige innslag som andakt, kunngjøringer, aktuelle presentasjoner, premieutdeling til elever og påskjønnelse av ansatte eller feiring av historiske merkedager, sesongavslutninger mm. En sammenkomst som tar for seg slike tema er lærerikt for elevene. De føler seg hjemme i dette fellesskapet som strekker seg langt ut over klasserommets vegger. De setter sine egne mål når de ser andre premieres for god innsats. De lærer god oppførsel og disiplin ved at de må ta hensyn til hverandre. I disse store samlingene lytter de i respekt når f.eks gjesteforelesere og andre gir viktig informasjon. På samme måte er vi alle én kropp i Kristus, men hver for oss er vi hverandres lemmer"(Romerbrevet 12:5)

 

Ei jente på 13 år. Foreldrene kommer fra Bihar og reiste derfra på grunn av den store fattigdommen som råder i landsbyen hvor de bodde. De bor nå i landsbyen Chibba ca 7 km herfra. Hennes mor er hushjelp på en bondegård. Hun gjør rent i huset, forer dyrene og holder orden i stallen. Far arbeider ute på markene på denne gården. Familien fikk høre om St. Paul’s School gjennom våre evangelister som var der og delte ut litteratur. De spurte om evangelistene kunne hjelpe jenta med skolegang. Selv hadde de lyst til å komme til våre søndags-gudstjenester. Jeg besøkte dem og fant familien i ytterste fattigdom. Vi tok jenta inn på skolen vår og sørger for at hun får skoleskyss, uniform, bøker, et måltid og gratis opplæring.

En gutt på 5 år. Han kommer fra en dalit-familie. Daliter har lav status, de er utelukket fra skolegang og har i århundrer vært undertrykket. De fleste av dem er så fattige at de ikke vet om de har noe å leve av neste dag.  Gutten kunne egentlig ikke begynne på noen skole fordi foreldrene manglet penger til skoleavgift. Så fikk de høre om St. Paul's School gjennom en annen fattig familie. Guttens far kom og spurte om sønnen kunne få begynne på skolen vår. Skoleledelsen undersøkte familiens situasjon og fant at gutten var kvalifisert til gratis skolegang. Nå er han så lykkelig. Han får hjelp slik mange andre fattige barn får ved skolen vår.

 

Skole/fadderkonto: 3213 2001706 kan brukes til gaver eller faste innbetalinger. 

 
Powered by Cornerstone